fredag 2006-01-27 21:18:35

jag vet inte vad det var som fick mig att tro att det var smart att vänta med att köpa tågbiljett, vänta på sista minuten. det verkar nu totalt omöjligt att få biljett, just-nu-priserna (som är de billigste priserna) ligger på strax under 700, hur tror jag mig ha råd med det?

jag ska alltså åka från norrköping till lund på söndag. och jag har enbart jobbiga minnen av swebus – blott en vecka sedan, hårda säten, mitt i natten, iskallt och hemskt. det vill jag inte göra om. jag är iofs heller inte sugen på sj. det var också en vecka sedan – mitt i skånes snöstorm när sj behandlade oss som små smutsiga hundar som inte var värda nåt.

för att tala klarspråk: henrik och jag skulle åka från lund till norrköping förra fredagen. vi skulle varit hemma klockan åtta på kvällen. vi kom hem halv sex på morgonen. senare samma dag skulle jag flyga till london – det fick jag göra trött och sliten.

för att sammanfatta: fy skäms sj, ni behandlade oss som skit. inte ett klart budskap på sex timmars tid, vi fick vänta ute i stormen.

mina vinterskor blev blöta rakt igenom, det klafsade, tänk det i minusgrader!

men för att byta till det positiva: london var suveränt! mamma, jag och stina bodde på en skabbigt men ack så charmigt hotell. det var 93 trappsteg till vårt rum, hissen var trasig. man fick gå uppför nio trappor. en dag ramlade dörrposten ner när stina låste upp dörren! vi har promenerat dagarna igenom, i alla fall en mil om dagen, sett allt och mer och shoppat den ena och det andra. och jag har matat ekorrar! så har jag köpt en sextiotalsklänning och en skjorta. det var trist att åka tillbaks, men ljuvligt med henrik. nu måste jag gå till honom, han tröttnar på att vänta.