fredag 2007-10-05 12:44:39

vi pratade om vader. jag tyckte att vart vi an aker ar det aldrig lika varmt som i delhi.

vi vet aldrig hur varmt det ar, det ar inte som att vi har nagon termometer med oss eller laser om det pa natet. det ar som med nyheter, vi har ingen aning om vad som hander i varlden, vad vi borde prata om.

vi trodde att det kanske var 25 grader, och sa strok vi svetten ur pannan. nagra timmar senare nar vi i morkret var pa vag till vart hotell sa fick vi se en skylt som med digitala roda siffror berattade vad klockan var och hur varmt det var. vi blev lite smatt forvanade av att det var trettio grader, der var ju svalt och skont!
med detta konstaterade jag att vi efter en manad vant oss vid varme nagotsanar bra.

det lamnar oss att undra hur vi kommer att uppleva sverige nar vi kommer hem tre dagar innan julafton ikladda sandaler och t-shirt.

vi lamnade pushkar och jag hade ganska svart att slappa att vart hotell blast oss pa 300 rupee, de pastod att vi atit for mer an vad vi hade pa deras restaurang. men vi hade brattom sa jag kunde inte braka klart om saken. vi skulle med en buss men nar vi kom till bussstationen, som ar en sandplatt med en massa manniskor som saljer saker av varierande farg och form, sa alla till oss att det gick inga bussar, men att vi kunde fa kopa biljetter till en valdigt fin buss som skulle ga pa kvallen, eller sa kunde vi aka taxi. vi hoppade da pa en lokalbuss till en stad utanfor pushkar. dar blev vi avslappta langs vagkanten och vi hade ingen aning om var vi var utan fick ta en rickshaw i nagra kilometer. den snalla rickshawforaren kunde det dar med bussar och han jagade ifatt bussen till jaipur, och sedan var vi pa vag. nar man har akt lokalbuss i ganska manga timmar ar man svart i nasan, svart i oronen och huden i ansiktet ar tackt av ett svart lager.

vi var i jaipur en natt. vi hann inte se sa mycket, men vi var bada ganska overens om att vi maste oka vart tempo, plus att vi inte skulle palla en natt till utan somn i vart hotellrum, det var sakert bortat 35 grader darinne, det vet jag med min nya kansla for temperatur, och byta hotell kandes inte vart det.

nu har vi varit tva dagar i agra och kikat lite pa taj mahal. vi har kommit fram till att den gor sig bast pa hall. det ar tydligen manga som har forsokt att beskriva dess skonhet ”a teardrop on the face of eternity” bland annat. jag har annu inte borjar slipa pa min beskrivning av den, men jag tanker mig nagot som ”en sockerbit langs indiens dammiga vagar” och sa vill jag garna fa in nagot om skrap, garna plastskrap. har i agra lyckades det bli sa att vart uttankta budgethotell var mycket finare an vi trodde. vi hade tankt oss att lyxa lite har, tv och ac tankte vi. men vi hade inte rad med ac pa vart flotta hotell som har dorrvakt och allt. det ar det dyraste vi bott, 700 rupee per natt, men det har det varit vart tycker jag. personalen har bland annat hjalpt oss fixa tagbiljetter och det hade vi nog inte riktigt pallat sjalva. det ska tydligen vara lite krangligt och vi har aldrig akt tag forut. sa om allt gar som det ska och vi kommer ombord pa vart tag sa aker vi mot varanasi ikvall.