fredag 2011-02-11 15:14:37

innan kap verde läste jag:

sofi oksanen – stalins kossor (till bokklubben. jag vet inte om jag kan säga så mycket om den i en mening bara, men det var starkt att möta svält som man utsätter sig själv för, kontra det som samhället utsätter en för. om jag kan uttrycka mig på det viset.)

carolyn keene – kitty på farlig jakt (till barnlitteraturkursen. min första kittybok! det var skoj att få se vad det var för något egentligen.)

på kap verde läste jag:

therese bohman – den drunknade (har väntat länge på att få tillfälle att läsa den! och jag gillade verkligen stämningarna, hur de är förankrade i miljön, bildspråket.)

jeffrey eugenides – dödens jungfrur (the virgin suicides på engelska, tycker inte om den svenska titeln. den är skriven i vi-form, ovanligt och intressant.)

johan kling – människor helt utan betydelse (en julklappsbok från erik. jag skruvade nog smått obekvämt på mig några gånger, det här med hur liten man kan känna sig, vara.)

michael ende – momo eller kampen om tiden (till barnlitteraturkursen. den var inte så bra som jag trodde jag skulle tycka, har hört så gott om den, men inledningen var lång och seg och den uppnådde aldrig den laddning jag förväntade mig.)

astrid lindgren – mästerdetektiven blomkvist (till barnlitteraturkursen. kul att läsa om en bok jag minns att jag gillade som barn.)