mandag 2007-10-29 14:57:42

jag skriver dagens datum pa hornen i mitt anteckningsblock. nagot att fasta allt pa. varje dag sager jag ”idag ar det mandag”, om det ar mandag, annars sager jag tisdag eller onsdag… det finns inget som skiljer dagarna at har, forutom natten som kommer emellan dem. jag vet nar det ar sondag for det ar da jag ber hotellagaren om en hink med hett vatten, som jag sedan tvattar haret med. nagon rutin behover man.

vi ar i varkala nu. ytterligare en strand och en annu langre strandpromenad. har regnar det varje dag sa vi har bara hunnit ligga pa stranden nagra timmar igar. vi kom hit i tisdags tror jag. forst bodde vi i en bambuhydda som var hur charmig som helst. den hade utomhustoalett vilket innabar att det fanns vaggar runt men inget tak. pa morgonen gick jag ut och morgonkissade och tittade upp i skyn och gastade till henrik hur vadret var. nar det regnade var man inte vidare sugen pa att ga pa toa. det regnar verkligen ordentligt har. en kvall vadade vi hem till bambuhyddan, var vag var helt forsvunnen och ersatt av en stillastaende flod. nar vi kom in visade det sig att var bambuhydda borjat lacka. sjalvklart stod min ryggsack precis inunder lackan, det var garp och hans varld av john irving som fatt ta den storsta smallan och jag fick packa ur topplocket och lagga boken pa tork. henriks ryggsack har borjat mogla trots att den inte blev tvattad av taklackan, jag ar glad att min annu inte visar nagra tecken pa mogel. sedan bytte vi boende till ett hotellrum for halva priset. man maste trots allt tanka pa ekonomin. nu kan vi med gott samvete ga pa yoga varannan morgon (de andra morgnarna sover vi och ojar oss over traningsvark).

jag tankte skriva lite om mat. vi ater och ater hela tiden och har blivit riktigt vaghalsiga, inte en tanke pa att man kan bli sjuka, och an sa lange haller vi oss friska (ta i tra). i trivandrum at vi pa nagot sorts snabbmatstalle som var fullproppat med indiska man som slangde in ris och saser med fingrarna. det var den billigaste mat vi atit hittills och jag vet val egentligen inte om jag fick i mig sa mycket, det var lite svart att slappna av medan jag forsokte att bara anvanda hogerhanden och lite obesvarat peta in riset i munnen. har nere i sodra indien har jag aven borjat dricka alkohol, hade inte druckit en droppe (fransett hembrant risbrannvin i vashisht, det var en farmor som gjort det och det en farmor har gjort det tar man emot) tills jag kom ner har till soder. nu brukar vi dela pa en ol till maten. ol kostar mer an mat, sa man ar lite snal. har i varkala har de ocksa happy hour da de saljer coktails for halva priset. sa det har blivit nagra pinacolada. men mat var det jag skulle skriva om. vi tycker att det ar gott med veg biriyani, det at vi tex till lunch idag. det ar ris blandat med kokta gronsaker sa som morot, broccoli, paprika och sa ar det cashewnotter och ananas och en massa stora kryddor man spottar ut sa som stjarnanis, kardemumma och kanel. till far man en youghurtsas med tomat och rodlok och ett indiskt brod som heter pappad och som mest bestar av flott och lite krispigt tunt fluff, men ar gott. jag tycker ocksa om veg pakkora som ar strimlade gronsaker man gjort till en boll och friterat, det ater jag med mangder av ketchup. annars ar ju dal fry den stora klassikern som vi atit genom hela resan. den ar en lins och currygryta som man kan ata med ris och/eller brod. de vill att man ska ata mycket fisk har, den ar dyr, men henrik har provat ”barracuda in bananaleaf”. dagsfangsten ligger utanfor varje restaurang, och nu har jag tappat rakningen pa antalet hajar jag sett. de ar sma, men nu vet jag att de finns dar ute.

annars sa ar det mest spannande nu att vi vantar svar angaende en lagenhet. stina var och kollade pa den at oss, och nu vill jag flytta in!