onsdag 2010-11-10 19:31:33

jag drömmer om att ha långtråkigt.

jag har haft långhelg i stockholm hos erik, med middag (thali) på (fantastisk)indisk restaurang, drinkar (mojito), spelkväll (tex brainstorm), filmer (tex welcome to the dollhouse), bokletande och bokköp på myrorna, en (himla) massa godis, frost på löven, fika med bea, långpromenad med elin, vin på filt, och mycket folk på tåget i båda riktningarna.

nu är jag i malmö i en vecka innan jag ska hem till mamma. henrik säger att det känns som att han bor själv. det har verkligen inte blivit mycket malmö i höst. jag längtar efter den där vardagslunken när jag ska hinna skriva varje förmiddag på simris. när jag nu är här ska skrivandet samsas med jobb, plugg, mailskrivande, biblioteksbesök, sjukhusbesök, skrivarcirkelplanering och skrivarcirkelutförande, för att inte nämna vännerna jag vill hinna träffa och springturerna jag behöver.

i förra veckan skrev jag i alla fall hemtenta så första delkursen i barnlitteratur är nu avklarad. mycket barn- och ungdomsböcker har det blivit att läsa, så som:
inger edelfeldt – juliane och jag
eva eriksson – bella och gustav
douglas foley – habib: meningen med livet
åsa lind – sandvargen
frida nilsson – jag, dante och miljonerna
peter pohl – nu heter jag nirak
samt några pekböcker, och egentligen skulle listan vara längre, men det hann jag inte med att läsa.