söndag 2011-01-09 13:46:24

förutom att skotta, på trädgårdsgångar, vägar och tak, har jag även detta jullov läst en och annan bok:
gunnar d hansson – lomonosovryggen (is och skrivande, bland annat.)
ulrika lidbo – decembergatans hungriga andar (jag skulle läst den till barnlitteraturkursen i höstas, men hann den inte, och blev sugen på att läsa den för klasskarmaterna diskuterade den ivrigt. om ätstörningar. några klasskamrater uppfattade den som en tips-bok. jag tycker snarare att det är bra att sätta ord på det.)
malin isaksson – tiden skulle komma att röra vid mig (en julklapp från erik. vi ger alltid varandra begagnade böcker. en mycket fin tradition. jag är svag för barndomsskildringar så det gick hem. även sexualitet i trädgård, som jag inte helt visste var jag skulle göra av.)
andrzej tichy – fält (den växte och blev bättre och bättre. jag ska läsa hans första också, sex liter luft.)
jeanette winterson – fyrvaktaren (den var inte vad jag förväntat mig. men den var charmig och poetisk.)
georgia heard – allt gott på jorden och i solen (om att skriva poesi med barn. jag antecknade tio a4-sidor. med andra ord tyckte jag den var läsvärd. jag kommer använda den en hel del i skrivarkurser, för vuxna.)
jk rowling – harry potter och de vises sten (till barnlitteraturkursen. jag tyckte bättre om den än vad jag hade förväntat mig. lättläst och spännande. men nej, jag kommer inte fortsätta med de andra böckerna.)
pär thörn – land skall med lag byggas (inspirerande.)
(det är verkligen orättvist med en liten kommentar i parentes.)