tisdag 2010-11-23 16:02:37

jag har varit hos mamma en vecka. förutom sovmorgnar har jag gått mörkerpromenader, regnpromenader, snöpromenader, dispromenader, promenader som luktar vedeldning, promenader som sticker i kinderna, promenader genom vattenpölar.

så har jag läst:
lewis carroll – alice i underlandet (till min barnlitteraturkurs, det var kul att äntligen läsa den.)
william golding – flugornas herre (jag tänkte mycket på lost. fast med enbart barn. barn är både otäcka och fascinerande. jag gillade den.)
carl-henning wijkmark – stundande natten
l m montgomery – anne på grönkulla (till min barnlitteraturkurs, den var oändligt lång, och jag skulle kunna skriva en lång uppsats om den, den roade mig till skratt och även till högläsning av hemskt käcka passager och förskräckelse över könsroller (och är hon egentligen inte flata säg?))
cormac mccarthy – vägen (det skarpaste jag läste på väldigt länge.)
mark twain – tom sawyer (till min barnlitteraturkurs, men jag föredrar den tecknade filmen jag såg som barn, där framstod iaf tom sawyer som hyfsat shysst, och dramaturgin var bättre.)