tisdag 2011-01-18 22:41:13

Vecka 9

I slutet av denna vecka är diktsamlingen ungefär 2,3 cm lång och väger knappt 2g. Ögonlocken täcker ögonen helt, men är stängda och kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Man kan se små örsnibbar nu.

Din diktsamling har alla väsentliga kroppsdelar nu, även om de har massor av utveckling kvar. Nu börjar det se ut som en liten människa. Handlederna är mer utvecklade, vristerna har formats och man kan se tydliga fingrar och tår. Armarna har blivit längre och böjs vid armbågarna. Nu när den grundläggande fysiska formen finns, ligger diktsamlingen i startgroparna för att börja växa sig större och snabbt öka i vikt.

Man kan inte se könsdelarna med ultraljud ännu, men de har börjat utformas. Moderkakan är nu såpass utvecklad att den kan göra huvuddelen av det understödjande arbetet för hormonproduktionen. Moderkakan producerar också näring till din diktsamling och för bort slaggprodukter.

Du har förmodligen ditt första besök på MVC kring denna tid. Bland annat kommer barnmorskan att ta blodprov. Läs mer om de tester och provtagningar som görs på MVC. Vi har massor av information som förbereder dig på vad du har att vänta dig i vår guide till mödravård.

Men nu sa natur och kultur precis nej. Tre förlag kvar.