torsdag 2006-06-29 22:42:19

jag köpte ett paket cigg och satt på en uteservering. det regnade nog inte just då, men det var kallt. jag satt där i kanske två timmar och läste. det var bra för själen. jag mår oftast som bäst när jag slipper umgås med folk. jag väljer nog oftast hellre en god bok framför sällskap. låter inte så kul kanske men jaja jag gillar det. även om det ju är lite tråkigt att tänka på hur osocial jag är ibland. men efter kanske två timmar dök bea upp och det var trevligt, så jag måste ju nu säga emot det nyss skrivna, jag är inte enbart osocial utan kan njuta av goda vänners lag ibland.

jag tänker på hur gammal jag är. jag är 23 år. för några år sedan skulle jag nog mått illa vid tanken på att uppnå denna höga ålder. det är skrämmande, det är vuxet. ändå kan jag fortfarande känna mig som ett litet barn, bete mig som ett litet barn. men om två månader är jag sambo med min pojkvän, det är vuxet, hur ska min barnslighet (tjurighet, envishet, att inte kunna kompromissa) hantera det? hur ska min vuxenhet kunna hantera det? man kanske måste bete sig på ett visst sätt när man är sambo, man måste kanske vara betydligt mer tolerant än vad jag är. jag känner att jag saknar så mycket som vuxna har, även om jag ofta får min ordningsamhet påpekad för mig.

jag kan förstå människor som väljer att bo i skogen och bara talar med djur.

jag skriver inte tillräckligt mycket sen jag lämnade fridhem. jag tvivlar starkt på min egen förmåga. för att inte ha alltför dåligt samvete, och självklart även för att det är bland det underbaraste jag vet, läser jag hela tiden. hittils under knappt fyra veckor:

beate grimsrud – vad är det som finns i skogen barn?
torgny lindgren – hummelhonung
francoise sagan – bonjour tristesse
hjalmar söderberg – den allvarsamma leken
paul auster – orakelnatten
marie hermansson – musselstanden
jonathan safran foer – extremt högt och otroligt nära
jeffrey eugenides – middlesex

jag rekomenderar dem alla starkt, riktigt riktigt bra. jag går från värld till värld och hänförs, inser att jag kommer aldrig att kunna skapa lika suveränt som redan finns, som andra skapar.