UR JAG TÄNKER PÅ BARNEN I ANGOLA

 

1. Kort svans. Jag heter Lisa Zetterdahl och är tio år. 2. Vit eller blå grå. Jag bor i Agnesborg 3. Jagar insekter. och Solhammar. Jag är lite blyg. 4. Växter. Min familj dam damm vet vett sur surr häl häll 5. För att de vill bli större och känna sig överlägsna. är mamma Lisbeth och pappa Bengt och Lovisa och Stina. Mitt intresse 6. Från trädkronorna. är rida hästar och skriva brev och kompisar och Jenny. Jag tycker att det är bra i skolan. 7. 40-60 år. tät tätt sil sill kal kall söt sött Svenskan och Oä är roligast. 8. Den dör.

 

 

 

Den här veckan har varit ganska vanlig, Jag tycker att det borde vara hämskt om ens mamma eller pappa eller släkt dog eller skadades i jordbävningen i Indien. fast idag ska vi ha disco i skolan. asfalt förbrukats dialekt kommun Det ska bli roligt. Det är ju hämskt att ligga kanske under ett hus som har ramlat I onsdags red vi. och vänta på att någon ska komma och rädda en. Stina och jag. Stina red Buster och jag red Isabell. Nästa gång vi rider ska vi rida barbacka. landshövding landskap tabell europaväg Vi hade Oä läxa till igår. Tänk om något litet barn blir utan mor eller far, Vi hade Skåne i läxa, om det är en liten baby kan den ju dö. jag läste på Småland istället. Jag har tagit hand om min kanin Putte.

 

 

 

Allergisk När jag är ledig väsa vässa väska busar bussar buskar Mamma är allergisk. Jag brukar leka med kompisar. Det märks jämt. Jag åker ibland med Ida till stallet. vila villa vilda kläder klädda klämda Jag bygger hinder och leker att jag rider på en häst Hon tål inte hästar. När vi varit i stallet måste vi hänga ut våra kläder i en bod. och så hoppar jag över alla hinder. mata matta masten rena penna rensa Ibland cyklar jag ner i samhället. Vi måste duscha och tvätta håret med en gång vi kommer hem. sola blommor porten föda fötter rösten Hon är allergisk mot våran katt. Hos pappa brukar jag leka i björken med Stina. Ett tag tänkte vi ge bort henne. Vi leker att grenarna är hästar. snåla håller sålde dyra hylla sylten Men vi har bestämt att hon inte får vara på övervåningen. Cicci har astma mot djur. Jag har fått ett block av pappa där jag skriver hala hallen halka rita hitta viska sagor om hur jag skulle vilja ha det nu Vi måste byta kläder när vi varit hemma hos mamma, annars blir Cicci allergisk. och hur jag vill ha det när jag blir stor.

 

 

 

Almanackan Tänk I år är det 1992. att det snart är Lucia. Året har 12 månader. Sandra jag och Stina ska gå Det går 52 veckor på ett år. Lucia tillsammans. Jag undrar om själen kommer till himmelen. Jag är själv i huset. Det går 365 (366) dagar på ett år. I Onsdags red vi inte. Jag undrar om man har ett sjätte sinne. Marie, våran ridlärare var sjuk. Påskdagen är den 19:e april. Första maj är på en fredag. Jag undrar om jag ska gå Lucia hos Putte och Tusse. Jag har badat i en sjö många hundra gånger. När jag var liten sjöng jag ofta. Det har inte hänt något specielt.

 

 

 

Naturförstöring I Onsdags kunde vi inte rida Hästar, Hästar, Hästar! för det var för blött ute. Hästar är det bästa jag vet. Vi hade 45 min teori istället. Natur förstöring tur för ring ur tanig rör stör Vi har fått inbetalnings-kort, Dom är söta och snälla, mulliga och gulliga. En häst kan bli ens bästa vän. för Stina och jag ska vara medlemmar Dom bär en dit man vill, dom jobbar och kämpar för dig. i Sveriges kanin avels föreningars Riksförbund. Dom gnäggar när du kommer, dom visar att dom älskar dig, så var snäll mot dom. Snön har smelt. Säg inte att dom är dumma. is ösa röst rösta störa ö öst tö snö ört niga nig stör artig fat törstig Jag ska snart få Tandstellning. öring ta runt tös Rut Artur natt ris fis fru söt tant gris Jag tappade en tand igår. fitta