”EN MODIG ROMAN OM MODERSKAP OCH KÄRLEK SOM FÅR VÄRLDEN ATT SPRICKA ITU, OM LÄNGTAN SÅ STARK ATT DEN BLIR HOTFULL OCH KVÄVANDE”

Herregud och hurra!!! I det vilda har fått en helt fantastisk recension av Bernur/Björn Kohlström. Jag nyper mig fortfarande i armen. Vill citera hela recensionen men kanske räcker det att ta fasta på orden ”jag är mycket imponerad av denna romandebut”. Eh nej det räcker inte:

”Lisa Zetterdahl har sagt i en intervju att hon har arbetat med den här romanen sedan långt innan debuten, faktiskt i tio års tid. Och det märks! För det är välskrivet, genomarbetat, men också oerhört förtätat och spännande med väl avvägda överraskningar med fallenhet för att chockera. Det är ambitiöst och lyckat, och otäckt gnagande i och med att den lämnar dig med så många ouppklarade bryderier och obesvarade frågor. På den svåra balansgången som heter ’känsligt ämne att skriva om’ har hon lyckats synnerligen väl. 

Det är en modig roman om moderskap och kärlek som får världen att spricka itu, om längtan som är så stark att den blir hotfull och kvävande. Här finns förutsättningar för att du som läser ska tappa hakan både en och två gånger, vill jag lova. Och kanske det är så enkelt som romanens implicita slutsats lyder, att vi människor til syvende og sidst livnär oss på andras olycka, att det är djungelns lag som fortfarande gäller. Därav denna romans lämpliga titel, kanske. I det vilda – det är där vi bor och lever.”

Hela recensionen finns här: http://howsoftthisprisonis.blogspot.com/2022/08/i-det-vilda-lisa-zetterdahl-it-lit.html