fredag 2007-08-03 11:25:59

nu ska jag alldeles snart börja räkna dagarna på fingrar och tår.

i onsdags var vi och fick första omgången sprutor, tre fick jag i armen som genast blev tung och omöjlig att använda resten av dagen. deras plåster hade förvånansvärt bra klister och satt fast i ett och ett halvt dygn tills jag drog bort dem och kikade på blodprickarna som stelnat på insidan.
jag har fyra sprutor kvar att ta.
två omgångar med något man ska dricka som jag tror är mot kolera.
och vi ska köpa malariatabletter.
all vaccination kommer kosta mig drygt 2600 och kanske mer. jag behöver iaf inte vaccineras mot tuberkulos som vi först trodde, när vi skulle boka tid på sjukhuset sa de att vi slapp. vilken glädje.

det är så mycket att räkna på. dagar. saker att göra. kostnader. inköp. kom-i-håg. böcker att läsa innan vi åker. förlag att skicka diktsamlingen till.

igår skaffade jag försäkring. i tisdags var jag och henrik på bio och såg simpsonsfilmen, den var mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara, och så är popcornen så goda på filmstaden. vi måste ringa och säga att vi vill ha vegetarisk mat på flyget. jag måste klippa mig för mina torra toppar går av som torra grässtrån och de är bara att dra bort, då är sommaren slut. i fredags köpte vi en digitalkamera, det dyraste vi köpt tillsammans, om man bortser från flygbiljetter, minneskortet rymmer femhundra bilder har jag för mig och för att lära oss har vi tagit bilder på när jag räcker ut tungan i smyg mot henrik. nu ser jag att det regnar ute. jag och stina plockade svamp med pappa i lördags. i söndags var jag henrik och andreas ute och klättrade och jag invigde mina nya klätterskor. nu i helgen ska jag vara hos mamma hela helgen för henrik ska jobba. jag pappa och stina ska ut och plocka svamp och jag ska sträckläsa femhundra sidor.