fredag 2009-08-14 11:36:18

här är den då, den obligatoriska listan på sommarens lästa böcker. jag vet inte varför den är obligatorisk, den bara är det. jag vet heller inte varför den innehåller så lite – ingen – poesi. det kan bero på att jag nästan bara läste poesi i våras. på vårens läste böcker finns dock ingen lista, den är inte obligatorisk. sommarens lista:

michail bulgakov – mästaren och margarita
mikael niemi – mannen som dog som en lax
john irving – hotell new hampshire
salman rushdie – satansverserna
doris lessing – den femte sanningen
bodil malmsten – priset på vatten i finistère

att listan publiceras nu betyder inte att sommaren är slut, bara att jag lämnar norrköping/ringarum på söndag. då tar min sommar slut. på måndag börjar jag på skrivpedagogutbildningen på skurups folkhögskola.

igår när jag gick min obligatoriska kvällspromenad insåg jag att min familj är skriven av john irving. någon gång skulle han nämna lusta som en förklaring.

i mörkret på en grusväg mellan två åkrar såg jag två katter sitta blickstilla och stirra på varandra. det var säkert tjugo meter mellan dem. de rörde sig inte. jag stannade en stund hos dem. jag rörde mig inte. jag var en del av något.

jag går och lägger mig med svarta fötter.