måndag 2010-01-11 20:08:58

idag har jag klivit ut ur idet. simris fanns kvar, och jag skrev tre timmar på romanen. och det var som att väcka någon från en djup sömn.

så fortsatte jag verkligheten med att påbörja en talboksinläsning om the new imperialism. på engelska. orden växer och förvrängs i min mun. jag kan inte uttala några av dem. jag kan omöjligen uttala imperialism när jag en gång slagits av hur konstigt ordet låter. när jag går för att fika med matillda upprepar jag det som ett mantra, imperialism imperialism imperialism.

ute ur idet får jag inte ägna dagarna åt läsning, l word, och socker.

fortsättningen på listan:
inger christensen – det
ted hughes – brev på födelsedagen
marie lundquist – jag går runt och samlar in min trädgård för natten
catharina gripenberg – ta min hand, det vore underligt
marie lundquist – de dödas bok
herta müller – hjärtdjur
marie lundquist – brev till de sovande