onsdag 2006-10-18 15:06:51

jag trodde det var många som gjorde så, men det kanske inte är så vanligt.

det jag gör är att fastna på ord ganska länge.

tex om någon säger något så säger jag i hjärnan ett eko på det personen säger. jag går helt miste på innehållet och fokuserar på vissa ord som jag säger om och om igen.

tex jag skriver ord inuti huvudet över mitt synfält. skriver med tårna, knäna, skinkorna osv. då kan jag prova olika stilar: versaler eller gemener, textat eller skrivstil. och så skriver jag och ställer upp orden olika.

tex så tänker jag mycket på bra och dåliga ord. lisa är ett bra ord för det avstavas li-sa. henrik är också bra fast på sätt nummer två, hen-rik. kylskåp är dåligt, men det kan gå att göra bra om man gör kyl-(s)-kåp. det viktiga i orden är alltså fördelningen av vokaler och konsonanter. jag har olika system för hur dåliga och bra ord fungerar, mest spännande är ju självklart långa ord.

det här tänker jag mycket på varje dag.