tisdag 2009-09-29 15:13:41

en vecka i ringarum. med en pallett av tallgrönt, grangrönt, björkgult och lönnrött. med lukt av fukt, vedeldning och mosade päron. med anemone hupehensis. med en mils springtur i skogen varannan dag. jag träffade en ekorre, en hare, en snok och pappas sambo. det var trevligt i just den ordningen.

och igårkväll gick jag, mamma och pappa promenad i skogen och plockade svamp. då var jag inte ett skilsmässobarn som får gå två promenader om dagen. jag var nästan rädd att prata, göra en för häftig rörelse, vända mig om, blinka, och att det inte skulle vara sant. det låter ju överdrivet, men precis så var det.

och nu är jag tillbaka i malmö och får vakta när posten kommer varje dag. varför kommer posten två gånger om dagen. så att jag har desto mer att vara nervös över. det har gått tio veckor. det känns som att det inte bara är diktsamlingen det handlar om, utan som om det också är romanens framtid. den som inte ens är färdigskriven än.

fortsättningen på min lista över lästa böcker:
inger christensen – alfabet (omläsning)
miranda july – ingen hör hemma här mer än du
inger christensen – fjärilsdalen
thomas mann – buddenbrooks