tisdag 2009-11-24 14:36:00

på dagen arton veckor. fortfarande tre förlag kvar. jag undrar vad den där bunten papper får vara med om. arton veckor sedan jag höll dem varma och nyförlösta i mina händer. nu har jag ingen aning om i vems händer de är. om någon kanske river av ett hörn här och där för att skriva upp tex en inköpslista innan det är dags att gå till ica.

idag har jag gjort vad jag kunnat för att skjuta upp skrivandet. i går fick romanen helt nya kapitel. en lättnad, att jag inte tänkt det innan. idag har jag istället varit på vårdcentralen på astmakontroll där jag fick springa i trappor i sju minuter och sedan göra blåstest, som visade enbart tre procents försämring. man ska visst ha tio procents försämring för att det ska gillas som ansträngningsastma. sedan har jag badat badkar, klippt tånaglarna, ätit lunch, diskat, handtvättat en kofta och ett par strumpbyxor och försökt catch up on my correspondence. nu är det kanske dags att sätta igång med romanskrivandet. men om jag inte börjar direkt på morgonen tenderar jag att inte börja alls. det är inte alltid lätt att bryta sådana föreställningar.

fortsättningen på listan:
ulf karl olov nilsson – under det som inte förgår
elfriede jelinek – älskarinnorna
p o enquist – kapten nemos bibliotek (tredje gången)