lördag 2010-03-27 11:43:09

igår började jag visst skriva på den nya romanen. tanken har varit att den skulle få mogna i huvudet i några månader till. men det var skrivpedagogträff i skurup och vi ägnade sisådär två eftermiddagstimmar åt att skriva bakland och romanen låg ju där i huvudet och jäste. så. nu vill jag bara skriva mer, kavla upp armarna, sätta igång. men istället måste jag skriva följebrev och göra den gamla romanen, den färdiga romanen, redo för avfärd. skrämmande. alltså skriver jag dagbok istället, sorterar papper istället, putsar vinterskor istället. ser inte krukväxterna lite torra ut? det regnar ute. annars skulle jag nog cykla till biblioteket. igår sprang jag årets andra runda. fem kilometer på trettiosex minuter. såg bara en kanin. tänker att jag ska springa imorn också. sen ska jag skriva en avslutande analys i kursen i litterär stilistik som jag läser. men det blir först i nästa vecka. efter att jag kysst kuverten lycka till. nu måste jag skriva följebrev. jag hatar följebrev. det är lika svårt som hela romanen. nåja.