söndag 2010-04-25 10:29:23

i natt spelade grannen musik så att väggarna vibrerade i sju timmar. jag gick upp och hoppade allt jag kunde i golvet några gånger. nu vrider jag upp volymen på min stereo och väcker honom förhoppningsvis.

en annan granne hade visst också fest. jag hörde dem bara när folk kom och gick och pratade i trapphuset. en gång gick jag upp och kikade ut på dem genom titthålet. såg då hur en man kikade in genom brevinkastet på dörren bredvid vår. om han hade tittat in genom vårt brevinkast också hade han sett mina nakna fötter och förstått att jag kikade på honom genom titthålet.

detta får mig att tänka på omklädningsrummen vid tjen-badet, jag var sisådär elva år, och det gick att titta in i tjejernas omklädningsrum genom ett kvisthål. någon hade fyndigt skrivit fitthål under kvisthålet. vi gick barfota bakom omklädningsrummen och såg det, det var vasst på marken, om det var barr eller grus.

mer då? jo i fredags föreläste jag i två timmar för högstadieelever om novellskrivning. jag var fruktansvärt nervös hela veckan, men jag överlevde och det kändes till och med riktigt bra. jag kunde prata hyfsat fritt och bara titta i mina anteckningar då och då. men fick ont i halsen av att prata så mycket och fick ta i en hel del för de små liven var inte helt och hållet tysta. i gruppen med 6:or och 7:or var det ganska stökigt. 8:or och 9:or lyssnade bättre och det var ändå fantastiskt med en och annan som satt på helspänn med ögon som ljus och ibland nickade lite när de höll med om vad jag sa. nu är jag ett kliv djupare in i skrivpedagogkarriären. förutom betalt fick jag också choklad, te, marmelad och andra smarrigheter. henrik sa att han gifter sig rikt.