tisdag 2009-04-21 23:13:29

nu då, så kan jag berätta hemligheten: (trumvirvel)

av 1044 bidrag är jag en av fem vinnare i umeå novellpris! jag var i umeå torsdag-lördag. på fredagen tog jag emot mitt pris på 10 000 kronor! och jag hängde med bland annat p o enquist! och en mängd trevliga författare och kulturarbetare. det var en alltigenom fantastisk dag! helt overklig, och ack så fantastisk. det är ju inte varje dag man pratar med en av sina favoritförfattare, som dessutom uppmuntrar en att skriva en roman. inte heller varje dag man får äta festmiddag, för att mäta kan jag säga att det stod fem sorters glas på bordet. jag kan nu så här i efterhand inte riktigt förstå att det faktiskt hände. man kan kika mera på www.umea2014.se. och det går att läsa om det i diverse tidningar. (om man vid ett sådant här tillfälle får vara en uns bitter över någonting, så är jag det över att dn inte nämnde mig vid namn, det hade varit liksom sådär lagom overkligt.) om man vill läsa min novell och de andra vinnande novellerna, vilket man ska, så går det att beställa boken på ovan nämnda hemsida. (nu passar jag ju såklart också på att skämmas över min egen hemsida, dess banala layout och även de gamla dåliga dikterna som jag ju såklart borde plockat bort för länge sedan, och ersatt med nya bra. men men. alltid ska man hitta något att haka upp sig på.)