CHEESE PLATE OCH CHARDONNAY

Vi ska se om jag kan stava till det. Poughkeepsie? Poughkeepsie. De har så konstiga namn på orter och tunnelbanestationer. Det låter som något som barn har hittat på. Min favorittunnelbanestation på vår linje är Hoyt Schermerhorn, men jag kallar den Hoyt Schermermerhorn. Mer av det goda! Och det här att om man vill gå på toa får man fråga efter ”the restroom”. De har konstiga ord för saker. I alla fall. Vi åkte tåget mot Poughkeepsie, som är kul i sig om man som jag såg på Ally Mcbeal som barn. Jag hade sett fram emot att åka tåg. Bara sitta ner och titta ut och tänka efter. Hela tågresan, 1,5 timme, längs med Hudsonfloden. Jag ville hoppa av och bosätta mig lite här och var. Sedan gick vi av i den lilla orten Beacon och gick på deras konstmuseum. Timmar av konst. Efteråt ostbricka och chardonnay i parken utanför. Det var då jag blev vuxen. Så kändes det. Precis där och då, när jag sa orden ”cheese plate” och ”chardonnay”. Det är mina ord för vuxen.