fredag 2013-04-26 15:03:07

alltid när jag är på biblioteket slår det mig att mitt lånekort är det kort i plånboken som har den bästa platsen, som fått den äran att ha det första facket, där det syns bäst och är lättast att plocka fram. det är tre kort i plånboken som är särskilt utvalda till de tre bästa facken: malmö stadsbibliotek, ica, visa. ica-kortet är inklämt i facket i mitten, och är därmed svårast att få fram. malmö stadsbibliotek har som sagt det bästa facket. det är inte för att jag använder det kortet oftast, utan för att det är det kortet som är värdefullast, och därmed förtjänar den bästa platsen. det finns inga pengar på det, som med visa-kortet, men det finns möjligheten till hundratals böcker. det låter ju kanske som en klysha, men jag värderar böcker så mycket högre än pengar.