fredag 2014-08-22 22:14:25

jag har läst

gertrud hellbrand – veterinären (och den var mycket bra! en släktkrönika och en skildring av ridsportens framväxt. den var en hemresa till östergötland, en hemresa till hästar. med välskriven prosa. bästa svenska hittills i år!)

gillian flynn – gone girl (och jag vet inte vad jag tänkte med, när jag beslutade mig för att läsa en superpopulär och superhyllad thriller. jag trodde väl helt enkelt att folk inte kan ha fel. det kan de. de kan ha väldigt fel. till att börja med var den inte alls otäck eller mörk, som jag förväntade mig med det där omslaget. jag tvekade om jag skulle våga läsa den när jag var ensam hemma. men det vågade jag, inga problem. sen var det otrovärdig psykologi och klumpigt berättande. överlag kände jag mig nog genreförvirrad. jag tyckte snarare det kändes som något åt chicklit-hållet, men med psykopatinslag. nej, något mer av gillian flynn ska jag inte läsa.)

marisha pessl – nattfilm (och här blev jag direkt mörkrädd med alla sinnen på spänn. vilken bok! vet inte hur många gånger jag suckade och ojade mig och skrattade rakt ut för att jag var tvungen att göra av känslorna nånstans. denna fruktansvärda ljuvliga bok. den är en labyrint, en feberdröm, ett måste!)

och jag har även försökt läsa djuna barnes – nattens skogar (och det är ju en sån underbar titel! och jag var så pepp! och jag som alltid utan undantag läser ut mina böcker. men här stångade jag bara huvudet i väggen och kände mig modernism-dum. och jag hann inte heller läsa ut den då packning inför new york nu måste ta all min tid, vi kan väl säga att det främst var därför?)