I DON’T KNOW WHO’S NUMBER THAT IS

Min telefon ringer ibland, från amerikanska nummer som jag inte vet vilka de är. Egentligen borde jag ju svara då, för spänningen, för möjligheterna. Men jag är jag och svarar inte. Men det står på displayen från var personen ringer. Mest är det New York men en gång ringde någon från Kalamazoo. Det gjorde nästan min dag eftersom det låter så exotiskt.

På en plats med så mycket människor har mitt mobilnummer funnits förut, och det verkar finnas de som önskar att jag hellre skulle vara den/de personerna.

Det första smset jag fick var en inbjudan till en födelsedagsfest. Det var en bild: rosa bakgrund, några små rosa hjärtan, kvinna med vinflaska i handen och långa blonda lockar, texten: ”CAN’T KEEP CALM IT’S MY BIRTHDAY BITCH as you all know my Birthday is next weekend. I will be celebrating my Birthday at Skyline lounge On Sept 6th at 3847 10th ave, on 206th street… Please RSYP for the guest list and names of who will be attending!!” Henrik och jag planerade helt seriöst att gå. Men när Henrik googlade stället verkade det vara mycket stora bröst och putande stjärtar, och vi kände att det kanske fanns roligare grejer att se.

Någon som haft mitt nummer tidigare verkar även ha prenumererat på bibelcitat, för de trillar in med jämna mellanrum. ”Cast not away therefore your confidence, which hath great recompence of reward. For ye have need of patience, that, after ye have done the will of God, ye might receive the promise. http://bible.com/1/heb.10.35-46.kjv”

Någon har mitt nummer kopplat till sitt google account för en dag fick jag smset: ”Google Account psloveliez@gmail.com: Password changed. See google.com/password” Lite lite blev jag avundssjuk på den mailadressen, istället för min vuxna lisa.zetterdahl@gmail.com. Tänk vem jag hade kunnat vara.

Min favorit är nog annars någon som blir uppringd av ett okänt nummer och smsar mig om det: ”1 (646) XXX-XXXX don’t know who’s number that is but I’m trying to take a nap and it keeps calling me” Jag ba, ledsen, men jag vet varken vem du eller vem det okända numret är, ni är lika okända för mig bägge två, sov gott!