JOBBET SOM BIBLIOTEKARIE

Bästa dagarna på jobbet som skolbibliotekarie? När jag får läsa, prata och skriva poesi med åk 5! Tur att det är en fyrparallellig skola så jag får göra det många gånger. Elevernas dikter ska ställas ut i bibblan sen!

Bästa dagarna på jobbet som folkbibliotekarie? (För jo, jag är det också, det är ett integrerat folk- och skolbibliotek och några timmar i veckan räknas jag till folkbiblioteket.) När jag får hålla skrivworkshop med några skrivsugna damer!

Och ärligt talat finns det en till sak: att städa i hyllorna (moahaha sån är jag!) och skylta med böcker och tassa runt helst i ett tyst bibliotek strax innan stängning på torsdag kväll, småprata med någon besökare, gärna de gånger man får vara detektiv och leta upp någon bok till dem, men annars bara umgås lite med alla böckerna som står där och väntar.