KÄNDA VS OKÄNDA MÄNNISKOR

Häromdagen gick vi på bio tillsammans med Jemaine från Flight of the Conchords. Det var när vi lämnade biosalongen som Henrik fick syn på honom där i biomörkret. Jag gick på toa och Henrik väntade i lobbyn bland alla människor på väg ut, för att försöka få syn på om det verkligen var Jemaine. När jag kom ut från toan var lobbyn tom förutom Henrik och precis bakom honom stod Jemaine och pratade med någon vän. Jag pussade Henrik och kikade samtidigt över hans axel: Det var verkligen Jemaine! Till både utseende och röst. Henrik har annars lätt för att se kändisar lite överallt: Miranda July, Salman Rushdie, Kirsten Wiig. Problemet är bara att det inte är dem, när han viskar till mig att titta vem han fått syn på, då är de bara vanliga okända människor. Han har sagt att han ska sluta berätta för mig när han ser en kändis, eftersom jag bara förstör när jag säger att det inte ens är det minsta likt. Till slut gick vi ifrån bion, när det började bli lagom obekvämt att låtsas att vi inte alls tittade på Jemaine. Först när vi stod och väntade på tunnelbanan började vi fundera på vem han varit där med. Tänk om det var Bret, den andra halvan av Flight of the Conchords! Vi tänkte aldrig på att kolla på den andra personen. Men då var det för sent att gå tillbaka.