lördag 2011-06-11 14:23:40

begravningen var fin. jag har aldrig fått så många kramar tidigare. på ett sätt skulle jag vilja ha begravning imorgon igen. det var så mycket att ta in, så många människor att prata med och så många känslor. jag skulle vilja vara med om det igen, för att kunna ta in allt. höra orgelmusiken, sjunga psalmerna, höra mattias spela och sjunga hallelujah, ge mamma den fina buketten med bland annat en vallmoknopp i, och brevet jag skrivit som jag lade på kistan och som jag undrar var det är nu? det får väl vara kvar med mamma?

på eftermiddagen tog vi bilen till tjen och simmade bort svetten. sedan kom pappa till agnesborg, och hade med vin, hemmagjord jättegod potatissallad utan en massa vitt klet, och henrik marinerade grönsaker som vi grillade, och majs och halloumi, och stina bakade mammas plåtbröd. till efterrätt blev det marängtårta med glass, grädde och jordgubbar, som vi alltid ätit efter skolavslutningarna när vi var små.

på kvällen satt jag, stina, henrik, rory, erik, louise och ellen ute i trädgården och drack vin och pratade och turades om att spela gitarr och sjunga. solen gick ned och vi tände stearinljus och hämtade filtar. jag hade kunnat sitta där hela natten.