måndag 2014-07-07 22:35:52

idag dricker vi sangria. det åskar, regnet öser ner, svetten klibbar. vi behöver inte skämmas över att vi inte går ut, att vi inte är på stranden och badar, utan hellre är hemma och pysslar. vi går omkring inne, packar upp, öppnar post, tvättar, nyper bort vissna blommor, betalar en telefonräkning. henrik bleker mitt hår. jag klipper hans. med jämna mellanrum häller vi upp mer sangria i glasen. i källaren håller en familj på att packa sina saker i stora kassar och jag får försiktigt kliva över dem för att komma till tvättstugan. jag har pyttesmå shorts, jag försöker obemärkt hålla armarna framför brösten så att inte bröstvårtorna ska synas för mycket genom mitt linne, jag har ingen behå under, jag hade inte räknat med att träffa någon här nere i källaren. de pratar snabbt med varandra på ett språk jag inte förstår. jag ser tomflaskor och juldekorationer och en gryta sticka upp ur några av deras kassar. min lugg klibbar mot pannan. det luktar inte som sverige, med hettan, åskan, och någon granne har tänt rökelse. jag tänker att vi är nästan i new york nu.