onsdag 2013-01-30 14:06:37

jag har läst så mycket på sista tiden! är det vintern, isoleringen? i så fall får den gärna fortsätta!

margaret atwood – upp till ytan (jag älskar margaret atwood.)

simon gärdenfors – död kompis (serieroman. drabbande, ärlig.)

jeffrey eugenides – en kärlekshandling (jag blev helt fast! kunde inte sluta läsa. helt plötsligt var det mitt i natten och boken var slut.)

slavenka drakulic – katt i warszawa och andra berätelser om livet under kommunismen (jag tyckte aldrig jag kom in i den. djuren som talar i berättelserna bara lägger ut sin text rakt upp och ned, utan att fånga mig.)

merethe lindström – dagar i tystnadens historia (med sin stilla lågmäldhet smyger den sig fast i mig, griper tag, och övertygar.)

alice munro – för mycket lycka (jag har blivit helt såld på alice munro. en novell rymmer mer än vad det finns i många romaner.)

inger christensen – alfabet (jag valde att läsa om alfabet då jag kände mig vilsen och panikslagen, och tänkte att lite poesi skulle lugna mig, få mig att se klarare och med en annan blick. det hjälpte.)

emily brontë – svindlande höjder (om kärleken, döden och heden. jag har problem med åderlåtning, utöver det känns den förvånansvärt modern!)