torsdag 2011-02-17 15:38:42

från wikipedia:

”27 Club, eller 27 Forever, är en populär benämning på en grupp musiker som alla dött vid 27 års ålder.

De som ursprungligen räknades till 27 Club var Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin och Jim Morrison som alla dog när de var 27 år, under en period av exakt två år. (3 juli 1969 till 3 juli 1971). De hörde alla fyra till den tidens största rocklegender.

Även Kurt Cobain brukar räknas in i 27 Club trots att han inte dog förrän 1994. I biografin om Kurt Cobain, Heavier than heaven berättar Cobains syster hur Cobain som barn sa att han ville bli medlem i 27 Club. Den 8 april 1994 hittades Cobains döda kropp i hans garage i Seattle. Bredvid honom låg ett hagelgevär som han använt för att släcka sitt eget liv. Han var då 27 år.
”Now he’s gone and joined that stupid club….. I told him not to join that stupid club”, sa Cobains mamma i en intervju kort därefter.

Vissa inkluderar alla musiker som avlidit vid 27 års ålder, till klubben, en lista som kan göras oväntat lång.”

brian jones var tydligen född den 28 februari.

den 28 februari fyller jag 28. om jag var ett musikgeni skulle jag kanske vara död nu.

jag har alltid trott att det året jag är 28 ska vara viktigast i mitt liv. jag vet inte om jag känner mig redo för det än. möjligheten att bli geniförklarad under det närmaste året känns inte särskilt trolig, och det vore ju trist om det året jag väntat på hela mitt liv blir ett helt vanligt år. det skulle göra barnet lisa så besviken.