torsdag 2012-05-10 20:10:59

böckerna jag läst sen sist är:

linus gårdfeldt – men golvet har ingen mun

georges perec – jag minns (jag har länge velat läsa ”livet en bruksanvisning”, men ibland är det faktiskt så att jag väljer tunna böcker över tjocka, skäms på mig. den här, tunna boken, består av en himla massa minnesanteckningar som alla börjar ”jag minns”. sist i boken finns plats där läsaren själv kan skriva. någon som lånat den innan mig har bland annat skrivit ”jag minns när man inte fick skriva i biblioteksböcker”. själv skrev jag: ”jag minns när jag som väldigt liten råkade se en scen ur en film på teve. ett hårigt monster tog sig in i en familjs hus och åt upp deras akvariefiskar. den scenen skrämde mig under resten av min barndom. nyligen fick jag höra att den filmen är en komedi.”)

margaret atwood – den blinde mördaren (åååhhhh, läs!)

åsa maria kraft – självpornografi akt 1 (kanske mest känd som ”hen-boken”? och det var pga intresse för hur hen skulle fungera som pronomen i en skönlitterär text som jag läste den. dock tyckte jag inte att användandet av hen direkt tillförde något. kläder mm berättade vem som var kvinna och vem som var man. så för mig blev det mest en traditionell kärleksberättelse. det var en smula trist.)

hallon och bensin (brombergs nya poesisatsning!)

malin backström – bara det här med dörrarna

sara gordan – uppställning med albatross (sara gordan gör något med mig. när jag läst färdigt vill jag börja om.)

malin backström – berättelser som inte får vidröras (jag tyckte den var lite tjatig.)

elin grelsson – du hasar av trygghet (jag gillade den. men tyckte inte att baksidestexten beskrev boken för fem öre. baksidestexten tyckte jag talade om en medveten, politisk handling, där kvinnorollen ska skitas ner inifrån, som det står. boken upplevde jag snarare som självdestruktiv och rädd och utsatt.)

eva ström – steinkind (se mitt förra inlägg.)