DET SNÖAR PÅ SVERIGES RADIO

”Det snöar på Sveriges Radio mamma! Och du ska ju dit.”

Sa Arvid imorse, när de sa nåt om snö på radion. Och några timmar senare var jag där och läste in dikter till Dagens Dikt (!!!).

Svante säger ”mamma”, ”pappa”, ”dada” (bada, vilket han älskar, när han upptäckte att jag duschade häromdagen skrek han ”dada dada dada” och bröt ihop när Henrik bar ut honom från badrummet), ”nanna”/”mamma” (amma, vilket han också älskar, och det har hänt att han försökt förklara för oss att han hellre skulle vilja amma än äta mat några ggr vid matbordet, han är så bestämd, pekar på vad han vill äta och vägrar om det inte är vad han vill ha, nej det ska vara det sortens bröd, nej det ska vara det där på din tallrik), ”ka” (katt, eller andra kattliknande djur så som fåglar), ”ka ka” (kanske betyder det anka? eller fågel, eller fågelliknande djur så som hundar, fast Henrik hävdar att han kan säga hund, och gunga och kanske nåt mer som jag glömt, men det är lite mer osäkert med belägg där).

Arvid sjunger ”Abitäbit fasar mot snönen” och har länge hävdat att det är en sång från Fåret Shaun-filmen, och häromdagen visade det sig vilken, när jag sjöng ”Everyday feels like summer with you” och Arvid också stämde upp.

Arvid säger ”har du varit och tömt menskoppen mamma?” när jag kommer ut från toa.

När Stina säger nåt om att hon har mens stannar Arvid upp. ”Men du har ju inga barn?”