DET VET VÄL ALLA

Svensk politik nu, jag blir deprimerad. Tur att det finns världens modigaste skolflickor i Iran. För här i Sverige finns inte klimatförändringar, vi har en skolminister direkt från en börsnoterad skolkoncern, möjlighet till utvisningar på grund av ”bristande vandel”. Jag vill ha ett hus i skogen och slippa andra människor, men då glömmer jag alla platser som går bort pga vill inte bo i SD-land, och vill eg aldrig skiljas från det fina hänget med andra förskolemammor och -pappor och -barn på guldängen efter hämtning som vi har nu. Men det var inte det jag skulle säga, utan detta: Jag skrattade högt när vår nya kulturminister Parisa Liljestrand sagt i en intervju att hon är ”litteraturvetare i grund och botten”. Visade sig dock att hon inte pluggat litvet. Och hallå det om något vet väl i alla fall alla att litteraturvetare inte får jobb??