måndag 2012-09-03 17:18:36

för att sammanfatta den här sommaren skulle jag kunna räkna upp allt som jag har ätit i sängen: svarta köttiga körsbär (stina skulle protestera och säga att det inte är körsbär utan bigarråer, och jag skulle svara att det låter så mycket bättre med körsbär), kanelknäcke, youghurt med müsli, kokt ägg, skorpor, nektariner, chips, choklad. jag skulle kunna beskriva hur jag har sovit i smulorna, och liksom panerat mig.

för att sammanfatta den här sommaren skulle jag kunna räkna upp alla färger som himlen haft när jag lutat mig ut genom mitt snedtaksfönster: blå, grå, rosa, lila. jag skulle kunna beskriva alla hustak jag såg från mitt snedtaksfönster, så vackra hustak norrköping har som jag inte visste om, jag tycker bäst om de grönärgade.

för att sammanfatta den här sommaren skulle jag kunna räkna upp alla böcker som jag har läst: tomas bannerhed – korparna, margaret atwood – rövarbruden, haruki murakami – kafka på stranden, sigrid combüchen – spill, och man skulle då förstå att det var väldigt bra läsning, men inte på långa vägar så mycket som jag hade önskat.

för att sammanfatta den här sommaren skulle jag kunna räkna till tio veckor på kontor, och 3627 skrivna mail, men jag ids inte tänka på det mer. istället sammanfattar jag den här sommaren med att komma hem till malmö och lukta på alla tesorter i burkarna i köket och känna på klänningstygerna i garderoben och stapla biblioteksböcker bredvid sängen och cykla för att handla tofu och sortera skrivprojekten i mappar. jag sammanfattar den här sommaren med att göra matsäck, för nu ska jag och henrik cykla till havet för ett septemberdopp!