tisdag 2011-05-03 15:22:37

jag började lista mina lästa böcker efter att jag läst i ”att skriva” att stephen king läser 70-80 böcker per år, och jag ville räkna efter hur många jag läser. nu har jag aldrig gått tillbaka och summerat hur många det verkligen blir på ett år, men efter slarv med att lista de senaste månadernas titlar kommer här iaf en hyfsad updatering till listan. säkert har jag glömt några.

anne franks dagbok (av någon anledning har det inte blivit av att jag läst den tidigare. stark. jag drabbas framförallt av de lite förbjudna känslorna och tankarna som anne har, utanförskap och främlingsskap gentemot familjen t ex.)

maria gripe – agnes cecilia, en sällsam historia (omläsning)

jonna björnstjerna – sagan om den underbara familjen kanin och monstret i skogen

stian hole – hermans sommar (en bilderbok som är helt fantastisk! bland det bästa jag läst! bråddjup och poetisk.)

grethe rottböll – vad händer med jorden?

enid blyton – fem löser en gåta (bland det sämsta jag läst.)

per nilsson – svenne

jean webster – pappa långben (en charmig flickbok! från tidigt 1900)

barbro lindgren – lilla sparvel (inspirerande.)

alice munro – nära hem (imponerande.)

tio sagor av hc andersen

elsa beskow – sagan om den lilla, lilla gumman + lasse liten i trädgården + tant grön, tant brun och tant gredelin + tant bruns födelsedag

aase berg – uppland

kristofer flensmarck – den sista expeditionen

malte persson – appolloprojektet (omläsning)

malte persson – dikter (omläsning)

margaret atwood – oryx och crake (jag trodde inte att jag skulle tycka att science fiction kan vara så trovärdigt.)

f. scott fitzgerald – den store gatsby (nu var det äntligen dags.)

anna hallberg – på era platser (omläsning)

anna hallberg – mil (omläsning)

selma lagerlöf – nils holgerssons underbara resa genom sverige (selma kan det där med att berätta historier!)