torsdag 2012-09-13 10:51:17

dear diary. jag undrar om jag kan läsa mina egna tankar? från ett tillfälle till ett annat. såhär är det: jag är sekreterare och skriver in mina kluddriga handskrifter från i maj på datorn. jag tänker: ”åh, jag borde lägga till något här om att ’då var det fler munnar att mätta’ typ.” jag läser vidare i texten och upptäcker att det var nästa mening, formulerad exakt så. det har nu hänt flera gånger. är det skrivna långt ifrån en slump, kanske är hjärnan full av små pappersremsor med färdiga meningar på, och man tenderar att snappa upp dem fler än en gång? skulle det på så vis vara möjligt att skriva om en text, vid ett helt annat tillfälle, och den blev likadan? det är mycket roligare att fantisera om detta, än att fortsätta vara sekreterare och skriva in sida upp och sida ner på datorn.